آموزش زنبورداری │ آموزش پرورش زنبور عسل │ آموزش ساخت کندو عسل │ آموزش تولید ژل رویال
درباره آموزش زنبورداری و پرورش زنبور عسل
زنبورداری یا پرورش زنبور عسل نیز مانند مرغ داری، گاوداری، پرورش شترمرغ و… در دسته بندی مشاغل دامداری(پرورشی) قرار دارد. این دوره آموزشی با بیش از 50 ساعت ویدئو به زبان فارسی جزء به جزء فرایند زنبورداری، پرورش زنبور عسل، ساخت کندو عسل، روش های تکثیر کندو عسل، مراقبت از کندوها عسل و تولید ژل رویال را در سه پارت اصلی به شما ارائه می دهد.
پارت اول این دوره آموزشی تحت عنوان “آموزش زنبورداری حرفه ای” مراحل شروع به کار و مقدماتی تا حرفه ای زنبورداری را به شما آموزش می دهد. در این پارت، روش نصب کندو عسل و بازرسی آن پس از نصب، تقسیم کندو عسل، بازرسی هفتگی برای پیداکردن حشره موم خوار، استفاده از تخته کاذب، روش بررسی سوپر برای عسل آماده، روش جدا کردن زنبورها از سوپر و… به شما ارائه شده است. پارت دوم با عنوان “آموزش جامع زنبورداری” به آموزش پرورش ملکه با روش های مختلف، روش تولید ژل رویال، روش مراقبت و کنترل بیماری و مدیریت کلونی، تمیز کردن کندو در بهار و غیره پرداخته است. پارت سوم نیز با عنوان “آموزش ساخت کندو عسل” ساخت انواع کندوها عسل را به شما آموزش داده و همچنین شما را با کندوها و تجهیزات زنبورداری آشنا می کند. نحوه ساخت مرحله به مرحله کندو های دادانت، کندوی مدرن و کندوی لانگستروت، روش ساخت قاب، محفظه گرما برای عسل، ساخت تلسکوپ در بالای جعبه، ساخت تهویه، ساخت جای دست، ساخت شان، ساخت قسمت داخلی کندو، ساخت کف کندو و ساخت کندوهای کنیایی از دیگر موضوعاتی است که در پارت سوم به آن پرداخته شد است.
در پایان دوره آموزش زنبورداری و پرورش زنبور عسل شما قادر خواهید بود که انواع کندوهای زنبورداری و تجهیزات موردنیاز آن ها را بسازید، ژل رویال تولید کنید، زنبورهای بیمار را شناسایی کنید، ملکه را پیدا کنید و آن را علامت گذاری کنید، یک کندو را به دو کندوچه تبدیل کنید، کندوها را تکثیر کنید و در نهایت به یک زنبوردار با دانش کافی در این زمینه تبدیل شوید.
بازار کار زنبورداری
زنبورداری علاوه بر فروش عسل، روش های دیگری هم برای کسب درآمد دارد. از جمله تکثیر کندوها و فروش آنها که قیمت آن ها در بهار حدود چهارصد هزار تومان و در تابستان حدود 150 تا 280 هزارتومان می باشد. علاوه بر فروش کندوها می توان با تکثیر آنها تعداد کندوهای خود را زیاد کرده و در نتیجه درآمد خود را بیشتر کنید. بعلاوه زنبورها علاوه بر عسل یک ماده ارزشمند به نام ژل رویال تولید می کنند که قیمت هر کیلوگرم از آن حدود 12 تا 15 میلیون تومان می باشد و اگر با مکانیزم تهیه آن آشنا باشید در سال می توانید یک کیلو ژل رویال به عمل آورید. همچنین با پرورش و فروش زنبور ملکه، گرده گل، بره موم و زهر نیز می توانید کسب درآمد کنید. معمولا این محصولات بخاطر کاربردهای خاصی که دارند، تقاضا نیز دارند پس نگران فروش نرفتن آن نباشید و با تمرکز بالا روی کندوها و مراقبت از آنها درآمدهای میلیونی کسب کنید.
شرایط وام زنبورداران
فارغالتحصیلان رشته دامپروری و پرورش زنبور عسل در مقاطع دیپلم، کاردانی و کارشناسی، یا ارائه کارت دوره پرورش زنبور عسل به مدت 50 ساعت، تعداد کندوهای خریداری شده. به تعداد 100 فروند کندو باشد از جمله این شرایط محسوب میشود.
سرفصل های دوره
- آشنایی با مفاهیم و اصول زنبورداری
- آشنایی با کندو عسل و تجهیزات زنبورداری
- شروع به کار پرورش زنبور عسل
- محل های پرورش زنبور عسل
- آماده سازی کندو عسل
- ساخت کندو دادانت
- ساخت کندو لانگستروت
- خرید و فروش زنبور عسل
- جمع آوری زنبور عسل
- پیدا کردن ملکه زنبور عسل
- بیماری های مربوط به کندو عسل
- کنترل دسته ها زنبور عسل
- زنبورداری عمومی
- ابزار ها زنبورداری
- مدیریت عسل
جهت مشاوره رایگان میتوایند همین حالا با شماره 91035118-021 تماس حاصل فرمایید
رضا محمدیان –
سلام، من هیچ پیش زمینه از پرورش زنبور عسل ندارم بعد آیا این دوره آموزشی مناسب من هست ؟
و اینکه با سرمایه کم میتوان شروع به کار کرد ؟
کارسیان –
با سلام و احترام
بله، مخاطبان اصلی این دوره مبتدیان هستند و این دوره به صورت صفر تا صد تهیه و تولید شده تا شما بتوانید به صورت کامل این دوره را فرا بگیرید. منظورتون از سرمایه کم چقدر هست ؟ باید توجه داشته باشید که هر مقدار سرمایه اولیه شما کمتر باشد به همان نسبت نیز درآمد شما محدود خواهد بود.
حسن مردانی –
دوره تون فوق العاده خوب بود فقط سوالی که ذهنم رو مشغول کرده اینکه از کندو چوبی استفاده کنم یا پلاستیکی ؟
کارسیان –
با سلام و احترام
از لطف شما سپاس گذاریم، کندو پلاستیکی به دلیل مشکل رطوبت و بوی پلاستیک و طبیعی نبودن باعث کاهش تولید عسل می شود، ولی در تولید گرده و دیگر محصولات جانبی زنبور عسل کارایی بهتری دارند. در ایران استفاده از کندو های پلاستیکی توصیه نمیشود مگر در شرایطی خاص.